Sportclub

KLIMAX BVKB

1 TRAINER
SINDS 2012

Deelnemende sportclub aan het woord

“Omdat we sinds de opening van onze indoorhal leadklimmen in 2000 heel wat geïnteresseerde jongeren aantrokken, besloten we een recreatieve jongerenwerking op te richten. Het duurde niet lang voor de leden zich met andere Belgische jongeren wilden meten. Uit die – vaak ook internationale – wedstrijden bleek dat Klimax talent in overvloed had. Zo ontstond ons wedstrijdteam, maar ook de nood aan een getalenteerde, professionele klimtrainer. Want hoe fantastisch vrijwilligerswerk ook mag zijn, het heeft helaas zijn beperkingen.”

Ereplaatsen

“Daarom werd in 2011 ‘professionalisering’ het kernwoord binnen de club, maar we stootten daarbij al snel op een probleem: veel goede wil, maar te weinig geld. Tot iemand ons op de mogelijkheden van Sportwerk Vlaanderen wees. Dat bleek de oplossing. De samenwerking heeft een professionele wind door de sportclub laten waaien. Onze jongeren worden nu gedurende een 19-tal uren per week op een speelse maar gerichte manier uitgedaagd en getraind. Met resultaat: we halen finaleplaatsen op verschillende (inter)nationale wedstrijden en staan op het podium naast atleten uit echte klimlanden als Oostenrijk en Zwitserland!”

Betaalbare kwaliteit

“Dankzij Sportwerk Vlaanderen bieden we onze jeugdige klimmers nu kwaliteit tegen een heel mooi tarief. De leden zelf betalen een kleine bijdrage, de overgrote kosten worden gedragen door de club. Samenwerken met Sportwerk raden we dan ook 100 procent aan, op voorwaarde dat je als sportclub bereid bent te investeren in de jeugd.”